Stichting Kinderen Karuna Jabalpur ( SKKJ)

In Karuna Jabalpur wonen kinderen, die afgestaan zijn voor adoptie, maar door omstandigheden niet geadopteerd konden worden. Indiase kinderen worden in India zelf geadopteerd. Kinderen met een beperking worden in de Indiase maatschappij helaas nog niet geaccepteerd en daarom ook niet geadopteerd. Deze kinderen worden in Jabalpur opgevangen. Dit huis heet ‘Karuna’ wat ‘zorg met compassie’ betekent. 

 

SKKJ heeft ook een speciaal scholingsfonds ingesteld om de scholing van vijf gezonde meisjes in Karuna te kunnen financieren. Deze meisjes wonen in Karuna, omdat zij niet zijn geadopteerd en er inmiddels te oud voor zijn. Gelukkig hebben ze nu een pleegmoeder en vormen ze samen met haar een gezin. De meisjes volgen een opleiding en die kost veel geld.

 

Omdat de school waarop de kinderen zaten voor de zomer (van 2018) werd opgeheven, is er naar een andere school gezocht. Die school is gevonden, maar de kosten daarvan zijn hoger dan die van de opgeheven school. Met de lezing van Lilianne Ploumen en de veiling hopen wij, Soroptimistclub Bennekom & Beekdat zoveel mogelijk binnen te halen voor SKKJ

School For Justice

Naar schatting worden er wereldwijd meer dan 2 miljoen kinderen uitgebuit in de gedwongen prostitutie. De beste kans om het systeem aan te pakken is van binnenuit.

Met School for Justice wordt de straffeloosheid in eigen land aangepakt. Het programma geeft meisjes die bevrijd zijn uit kinderprostitutie de kans om te gaan studeren en als advocaat, journalist, juridisch ondersteunend medewerker, maatschappelijk werker of politieagent samen de straffeloosheid in eigen land aan te pakken: ‘Educate to lead, to change the system!

School for Justice is een initiatief van ‘Free a girl dat vanuit ‘de landelijke Unie  Soroptimistclubs.

 

India heeft de meeste minderjarige meisjes in de gedwongen prostitutie ter wereld. Naar schatting zijn er in India 1,2 miljoen slachtoffers van kinderprostitutie. Soroptimistenclub Bennekom&Beekdal ondersteunt de School For Justice met  

My Book Buddy laat kinderen lezen!

Goede verhalen openen het venster op de wereld en zijn bewoners, dat het logo van My Book Buddy zo mooi verbeeldt. Het goed en met plezier kunnen lezen, is een basisvaardigheid die kinderen verder brengt op school. Het brengt hen ook verder in het leven, omdat een opleiding de kansen vergroot op het krijgen een goede baan. De boeken vol informatie verbreden de kennis. Daarnaast is lezen een vorm van ontspanning in een omgeving die voor veel kinderen sober is en vol zorgen.

My Book Buddy hecht eraan de lokale bevolking te laten participeren en haar economie te stimuleren. De boekenkasten worden lokaal gefabriceerd, boeken en tasjes lokaal ingekocht.

My Book Buddy sluit aan bij de Sustainable Development Goals van de VN die bestrijding van armoede en kwaliteit van onderwijs als doelen onderschrijft.

My Book Buddy ondersteunt projecten eenmalig, vanaf de start moet duidelijk zijn dat de scholen en de ouders zelf verantwoordelijkheid nemen voor continuïteit en duurzaamheid.

Het Bestuur, de medewerkers en reisgenoten van My Book Buddy zijn betrokken en bewogen vrijwilligers. De kernwaarden van My Book Buddy geven betekenis aan ons dagelijks denken en handelen en zijn leidend: kindvriendelijk, deskundig, met impact, relevant, eenvoudig.

Naaiatelier voor vluchtelingenvrouwen

In het naaiatelier krijgen vluchtelingenvrouwen wekelijks naailessen. Voor hen een mogelijkheid om een vaardigheid te ontwikkelen en de Nederlandse taal te leren. Het naaiatelier is opgericht en wordt begeleid door Greetje Appelman, lid van de club.