Nieuws

Orange The World 25 November - 10 December

[16 november 2022] - Ook dit jaar worden in het kader van Orange The World diverse gebouwen in onze regio oranje verlicht: .De toren van de RK-kerk, de muziekkoepel aan het Van Slootenplein, kasteel Hoekelum, het gebouw van fysiotherapiepraktijk Lagerwey Van Dartel, het gemeentehuis van Renkum in Oosterbeek en het Streeklyceum. Ook verkopen Bakkerij Mekking en Patisserie Robert van Woerekom, speciale oranje gebakjes. Op de Dickensfair, 9 en 10 december, verkoopt Soroptimistclub Bennekom en Beekdal lekkernijen voor het goede doel. Zie voor meer info onze agenda. 

OTW.png
BB lezing 7 juni Vluchtelingenwerk.jpeg

Mooie lezing over vluchtelingenwerk

[juni 2022] - Op 7 juni organiseerden we een lezing over vluchtelingenwerk en haalde voor deze organisatie ruim 250 Euro op. Vier krachtige vrouwen vertelden over hun leven ná hun vlucht en hoe ze bouwen aan hun toekomst. Hoe ze de kloof tussen de verschillen in cultuur ervaren én hiermee omgaan. Een inspirerende avond met als inleider Greetje Appelman die de rol en het werk van háár 'Vluchtelingenwerk Nederland' toelichtte.over hun werk. 

Klompenpad.jpg

Geslaagde Kunst aan het Klompenpad

[juni 2022] - Met de verkoop van koffie, thee en lekkers haalden we tijdens de Kunst aan het Klompenpad een mooi bedrag op. Kunst aan het Klompenpad werd georganiseerd op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2021. Bezoekers konden tijdens een wandeling langs de Grift tussen Rhenen en Wageningen genieten van natuur en kunst! Op Landgoed De Lieskamp verkochten we thee, koffie en lekkers.. 

20220305 oekraine vs3.jpg

1.750,- Euro opgehaald voor Oekraine

[16 maart 2022] - Met onze Klompenpad actie, die we in het weekeinde van 12 maart organiseerden, hebben we maar liefst 1750,- euro opgehaald. Hiermee ondersteunen we onze zusterclubs in Oekraïne, Hongarije en Polen bij de opvang van vluchtelingen. Lokale Soroptimistclubs kunnen goed inschatten welke hulp nodig is. 

Ivy_edited.jpg

Ivy kan studeren dankzij soroptimisten-studiefonds

[18 februari 2022] - Sinds haar ouders overleden en onlangs haar oma staat Ivy er alleen voor. Door tussenkomst van onze club en door het studiefonds van de unie van SorOptimisten kan ze studeren. En dát doet ze! Met hart en ziel. Gementord door Bilha, dochter van een Soroptimist en Dolphine, een zeer betrokken lid van club Kisumu.

otw2_edited.jpg

Orange the World actie van start

[25 november 2021] - Met de wereldwijde actie Orange the World vragen we aandacht voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes. Tal van gebouwen worden 10 dagen lang oranje verlicht. Ook in onze regio: de Cuneratoren in Rhenen, de Concordiamolen in Ede, hotel De Wereld en het gemeentehuis van Wageningen, de RK kerk in Bennekom en het gemeentehuis van Renkum. Bij banketbakker Mekking zijn speciale Orange The Wold tompoezen verkrijgbaar.