Soroptimist club 
Bennekom & Beekdal

Op zaterdag 12 maart en zondag 13 maart organiseren we een verzorgde Klompenpad wandel actie voor onze zusterclubs in Oekraïne, Hongarije en Polen tbv opvang van vluchtelingen. Wandel je mee?

 

20220305 oekraine vs3.jpg
Wie wij zijn?

Wij zijn een enthousiaste groep vrouwen die zich gezamenlijk inzet voor de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd. Het motto van onze club is ‘Vrouwen zetten stappen’. Als jonge club bouwen we aan een stevige band met de lokale samenleving en clubs en service-organisaties om ons heen.

Onderdeel van een internationaal netwerk

Onze club maakt deel uit van Soroptimist International, een professioneel vrouwennetwerk met ca. 80.000 leden in 133 landen. Een netwerk dat er op is gericht andere vrouwen en meisjes te ondersteunen vanuit de visie ‘Educate, Empower & Enable'. 

Onze activiteiten

Om geld in te zamelen voor projecten die bijdragen aan onze doelstelling, organiseren wij jaarlijks verschillende activiteiten. We zetten hiervoor graag onze talenten in. Zo organiseerden wij in afgelopen jaren o.a:

  • Film event op internationale vrouwendag met de prachtige film 'woman'.  

  • Veiling ‘Krijg de klere’ met kleding en attributen van bekende Nederlander

  • Maatschappelijke Café’s waarin een deskundige  een actueel thema bespreekt. Onderwerpen waren o.a: duurzame kleding, de werking van het brein en het herkennen van eenzaamheid.

  • Een voetbalclinic en lezing vanuit het Nederlands vrouwenvoetbalteam

  • Theaterworkshops

Bent u benieuwd naar onze activiteiten? Een overzicht daarvan vindt u op onze evenementen pagina.

De doelen die wij ondersteunen in 2019-2020

Elk jaar maken we een keuze in de projecten die we steunen. Onze activiteiten van dat jaar worden daaraan gekoppeld. De opbrengsten van onze activiteiten dit jaar zullen ten goede komen aan:

  • Het naaiatelier voor vrouwen in Ede

  • My book buddy

  • Het Mooi Leven Huis

Kijk voor meer informatie op de doelen-pagina

Teams en  clubbijeenkomsten

Onze activiteiten worden voorbereid en uitgevoerd door teams zoals bv het fondsenwervingsteam, het projectenteam of het communicatieteam.  Alle leden zijn actief binnen één van de teams. Onze clubbijeenkomst is normaliter op de 1e donderdag van de maand waarbij we starten we met een gezamenlijke maaltijd. In het programmadeel discussiëren we over een thema, volgen we een workshop, is er een gastspreker of vertelt een van de leden over haar werk. Daarnaast wisselen we de ontwikkelingen binnen de club uit en maken we afspraken over onze activiteiten. Het bestuur van onze club rouleert over alle leden .

 

Knipsel.PNG