Nieuws

Kunst aan het Klompenpad foto 1.jpg

Volgende Kunst aan het Klompenpad op 21/22 mei

[mei 2022] - Genieten van natuur én kunst? Dat kan op zaterdag 21 en zondag 22 mei met een wandeling langs de Grift tussen Rhenen en Wageningen! Op Landgoed De Lieskamp leidt het Klompenpad langs kunstwerken van kunstenaars. Zij vertellen bezoekers over hun werk. 

20220305 oekraine vs3.jpg

1750 Euro opgehaald voor Oekraine

[16 maart 2022] - Met onze Klompenpad actie, die we in het weekeinde van 12 maart organiseerden, hebben we maar liefst 1750,- euro opgehaald. Hiermee ondersteunen we onze zusterclubs in Oekraïne, Hongarije en Polen bij de opvang van vluchtelingen. Lokale Soroptimistclubs kunnen goed inschatten welke hulp nodig is. 

Ivy_edited.jpg

Ivy kan studeren dankzij soroptimisten-studiefonds

[18 februari 2022] - Sinds haar ouders overleden en onlangs haar oma staat Ivy er alleen voor. Door tussenkomst van onze club en door het studiefonds van de unie van SorOptimisten kan ze studeren. En dát doet ze! Met hart en ziel. Gementord door Bilha, dochter van een Soroptimist en Dolphine, een zeer betrokken lid van club Kisumu.

otw2_edited.jpg

Orange the World actie van start

[25 november 2021] - Met de wereldwijde actie Orange the World vragen we aandacht voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes. Tal van gebouwen worden 10 dagen lang oranje verlicht. Ook in onze regio: de Cuneratoren in Rhenen, de Concordiamolen in Ede, hotel De Wereld en het gemeentehuis van Wageningen, de RK kerk in Bennekom en het gemeentehuis van Renkum. Bij banketbakker Mekking zijn speciale Orange The Wold tompoezen verkrijgbaar.