Agenda

OTW.png

Bennekom kleurt oranje tijdens Orange The World actie

25 november t/m 10 december 2022 

Vanaf 25 november worden er veel gebouwen in Bennekom en Beekdal 16 dagen oranje verlicht. Zo wordt de campagne Orange the World, de internationale campagne voor het tegengaan van geweld tegen vrouwen en meisjes, kracht bijgezet. De toren van de RK-kerk, de muziekkoepel aan het Van Slootenplein, kasteel Hoekelum, het gebouw van fysiotherapiepraktijk Lagerwey Van Dartel en ook het gemeentehuis van Renkum in Oosterbeek en het Streeklyceum in Ede doen mee aan Orange the World. Om extra aandacht voor deze campagne te vragen verkopen Bakkerij Mekking en Patisserie Robert van Woerekom, op verzoek van de Soroptimistclub Bennekom & Beekdal, in dezelfde periode speciale oranje gebakjes.

Campagne Orange The World 

Orange the World is de internationale campagne voor het tegengaan van geweld tegen vrouwen en meisjes wereldwijd. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, zonder geweld. Het initiatief voor deze actie is genomen door de Verenigde Naties. De Soroptimistclubs, waaronder club Bennekom & Beekdal, zetten zich voor het derde jaar op rij in voor deze actie. 

 

Aandacht voor dit onderwerp blijft belangrijk. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met lichamelijk of seksueel geweld in haar leven. Uit Europees onderzoek blijkt dat 45% van de vrouwen en meisjes met geweld te maken krijgen. Daar moet een einde aan komen.

Verlichte gebouwen in de regio 

In de regio zijn, op verzoek van lokale soroptimistclubs, de volgende gebouwen verlicht.  

Bennekom:      De toren van de RK-kerk, de muziekkoepel aan het Van Slootenplein, kasteel Hoekelum, het gebouw van fysiotherapiepraktijk Lagerwey Van Dartel  

Renkum:           Gemeentehuis Oosterbeek 

Ede:                  Het Streeklyceum 

Wereldwijd kleuren gebouwen oranje 

Iedere jaar kleuren overal in de wereld gebouwen oranje. Zo laten overheden zien dat zij de strijd tegen geweld steunen. In alle provincies doen meerdere gemeenten mee, en ook diverse provincies gaan aandacht besteden aan Orange the World.  

 

Opening en verloop van de campagne 

U bent van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen. 

25 november om 20.00 uur wordt de campagne Orange the World geopend door burgemeester Verhulst bij de muziekkoepel aan het Van Slootenplein. Daarna lopen we gezamenlijk naar de RK. -kerk in Bennekom, waar we met een gedicht aandacht geven aan de strijd tegen geweld. 

9 en 10 december kunt u de kraam van de Soroptimisten van Bennekom en Beekdal bezoeken op de Dickensfair. Met toepasselijke warme soep, drank en lekkers belichten we daar de actie voor alle bezoekers. Op 10 december sluit de actie.  

Er zijn op dit moment geen geplande evenementen